Din parfume er førstehåndsindtrykket til, hvor professionel du opfattes

Hvordan du dufter, kan være afgørende for, hvor professionelt folk omkring dig opfatter dig, så hvorfor ikke være helt sikker på, hvordan du dufter i andres nærvær?

 

En parfume består af tre forskellige noter: topnoter, hjertenoter og basenoter, men vi forbrugere er som regel ikke helt bevidste om, hvad dette helt præcist betyder og indebærer.

Topnoterne er en parfumes hovednoter, hvilket vil sige, at det er de parfumenoter, som dominerer, når en parfume påføres. Derfor har mange også en forventning om, at topnoterne er en parfumes reelle duft hele vejen igennem, men topnoterne fordufter imidlertid efter ganske kort tid. Hjertenoterne kommer frem på mellemstadiet, da topnoterne er ved at fordufte, og basenoterne er ved at komme frem – og de binder altså de forskellige duftelementer sammen. Hjertenoterne vil imidlertid også forsvinde efter noget tid, og da vil basenoterne begynde at træde i karakter. Det er basenoterne, som er det bærende element i en parfume, og disse noter kan holde i helt op til 24 timer. Derfor er det essentielt at kende til basenoterne i din parfume, idet det er denne duft, som folk omkring dig vil opleve i længst tid.
Så hvis du vil give et professionelt indtryk til omverdenen ud fra din duft, er det en god idé at orientere dig om alle de tre typer noter, som din parfume indeholder.

Scentdrop har på deres hjemmeside udarbejdet en artikel, hvor du kan blive fuldstændig oplyst om, hvilke parfumenoter netop din parfume kan indeholde.