DIY indretning – 2 GRATIS guides til at lave dine egne gardiner

Dine gardiners indflydelse på boligindretning – Sådan kan du lave dine egne gardiner:

Vil du lære at sy dine egne gardiner? Så kan du nemt følge denne gratis guide. Vi vil i denne guide beskrive hvordan du gør og hvad du skal bruge. For at lave dine egne gardiner til din stue, er det vigtigt at du ved, hvad den røde tråd i din bolig er. Det første i processen er at finde det rigtige stof til dig. hvilken farve skal det være? og hvilken struktur skal stoffet have? Disse beslutningerne skal du tage før du går igang med at sy dem. du kan finde stof mange steder, men hvis du vil have mere miljøvenlige gardiner, kan du evt. købe stof i genbrugsbutikker, og give stoffet nyt liv.

Det vigtigste redskab er selvfølgelig en symaskine. du kan også sy dem i hånden med nål og tråd, dette vil dog tage meget længere tid, end hvis du gør det på maskine. derudover skal du have din kreative sans frem. Det er vigtigt at være kreativ og udfolde dine ideer. Er du interesseret i at lære mere om kreativitet, kan du læse mere om hvorfor det er vigtigt at være kreativ.

GUIDE: Lav dine egne hæklede gardiner

Hvis du ikke ejer en symaskine og ikke vil sy i hånden, kan du også hækle dine gardiner. Dette vil give et mere unikt udtryk, og mere hygge til hjemmet. hygge er en stor del a hjemmet, og derfor har din boligindretning indflydelse på dette. Læs mere om boligindretning for at få en større forståelse af dette. Gardinerne er ofte tydelige i et hjem, og har derfor stor indflydelse på selve boligindretningen og den røde tråd.

Inden du hækler dine gardiner skal du også her, beslutte dig for en farve og et mønster gardinerne skal være. Hav også her fokus på hjemmets røde tråd.

Vi har valgt at vise et eksempel med en støvet rosa, da dette er en afdæmpet farve og kan give ro i hjemmet. Til at hækle skal du bruge en 2,8 pind. dette er vigtigt, da gardinerne skal hækles tæt. Benytter du en anden pind, vil der komme huller i mønstret, og gardinet vil ikke have samme effekt.