Hvorfor du som mand bør gå op i parfumenoter

Kvinder elsker mænd, der bruger gode parfumer – så hvorfor ikke vælge helt rigtigt næste gang du skal finde en parfume?

 

En stor del af en parfume er de duftnoter, der indgår i den. En parfume består af tre forskellige duftnoter: topnoter, hjertenoter og basenoter.

Topnoterne kaldes også hovednoter, idet det er disse noter, som man som forbruger dufter i de første 10-20 minutter, efter parfumen er blevet påført. Det er disse noter, som forbrugeren som regel forventer, at parfumen generelt vil dufte af ved påførelse, men topnoterne fordufter imidlertid relativt hurtigt.

Netop derfor er det vigtigt, at du som mand også gør dig klog på hjertenoterne og basenoterne i din parfume. + Det også kan hjælpe dig med at dufte mere af mand!

Hjertenoterne kaldes også mellemnoterne, idet disse noter kommer frem i overgangen fra topnoter til basenoterne. Hjertenoterne er til stede samtidig med, at der stadig kan anes en del af topnoterne og samtidig med, at basenoterne begynder at titte frem.

Basenoterne er de noter, som holder længst tid i en parfume – og de kan sommetider holde i helt op til 24 timer. Det er disse noter, som der er det bærende element i en parfume, og netop derfor er det essentielt at undersøge, hvilke basenoter netop din parfume indeholder.

 

Scentdrop har udarbejdet en mere dybdegående gennemgang af de forskellige parfumenoter, som din parfume kan være opbygget af, og det er helt klart værd at tage et kig på denne oversigt, hvis du vil blive klogere på, hvad du egentlig selv går rundt og dufter af.

Du kan nemlig som forbruger ende med at gå rundt og dufte helt anderledes, end du selv forventer, fordi der opstår urigtige forventninger om, at topnoterne er en parfumes vedvarende duft.