Genbrugstøj på række

Kan man leve af at sælge genbrugstøj til mænd online?

Det håber Tobias, man kan.

Han er indehaver af hjemmesiden mildt.dk som sælger genbrugstøj til mænd og guider til, hvordan mænd kan være mere bæredygtige, når det drejer sig om deres tøj.

Tilbage i november 2019 startede han en blog under navnet mildt, hvis formål var og er at skabe opmærksomhed omkring mere bæredygtigt herretøj.

Navnet ’mildt’ stammer fra de først bogstaver i ordene ’menneske’, ’miljø’, ’dyr’ og ’tøj’ og det er netop disse emner, som skal gavne af den øgede opmærksomhed på, hvilket tøj vi køber og ikke mindst i hvor store mængder.

Det var spændende og lærerigt for Tobias at skrive om bæredygtighed indenfor tøj og bloggen gav ham også nogle sponsorerede aftaler, men han ønskede at der skulle ske mere. Han ville gerne gøre mildt til en forretning, som han kunne leve af.

Genbrugstøj på række

I takt med at han var begyndt at interesserer sig for bæredygtighed indenfor tøj, begyndte han også at gå i genbrug. Det skulle vise sig at spille en væsentlig rolle i formningen af mildt

Efter en del besøg i diverse genbruger gik det nemlig op for Tobias, at der var en del ting, som kunne forbedres ved ”genbrugsoplevelsen”.

Det kunne være rigtig tidskrævende at finde genbrugstøj i genbrugsbutikker, fordi det var sjældent, at man fandt det man lige stod og manglede i den første butik. Desuden kunne kvaliteten af genbrugstøjet være meget svingende og mange genbrugsbutikker var ikke særlig overskueligt indrettet.

Der ville være mange fordele ved at lave en online genbrugsbutik, tænkte Tobias.

Ved at handle genbrugstøj online kunne man få et meget bedre overblik gennem muligheden for at benytte diverse filtre. På den måde kunne man også spare en masse tid og få et meget bedre overblik. Det ville gøre genbrugs-oplevelsen meget nemmere og mere behagelig.

Han undersøgte markedet og fandt ikke nogen betydelige konkurrenter, der for alvor slog sig på online salg af genbrugstøj til mænd, på den måde som han ville, så han besluttede at han ville starte en online genbrugsbutik for mænd.

Genbrugstøj lagt sammen på hylde.

Det ville ikke være svært at starte op. Det var relativt nemt at komme i besiddelse af en stor mængde genbrugstøj, uden at skulle investere en stor mængde penge. Hjemmesiden havde han allerede. Der skulle egentlig bare laves en webshop dertil.

Det gjorde han og d. 23. marts, lancerede han sin webshop mildt genbrugsshop. En webshop, hvis mål er at gøre det nemt for mænd at købe kvalitets-genbrugstøj til en god pris.

Salget er godt i gang og interessen er stor. Hvor stort det kan blive må tiden vise, men det er det, som er så spændende ved iværksætteri, synes Tobias.

Du kan se hele udvalget at genbrugstøj online her.